קיריל

הגשת סימן מסחר בחו"ל

אשמח לקבל מידע על האפשרויות להגיש סימן מסחר בחו"ל וכמה זה צריך לעלות?

עו"ד ניב מורן

קיריל שלום, ניתן להגיש סימן מסחר בחו"ל בשתי דרכים: (1) הגשת בקשה לרישום סימן מסחר במדינה בה מעוניינים לרשום את הסימן באמצעות עורכי דין מקומיים הפועלים באותה מדינה. (2) הגשה באמצעות פרוטוקול מדריד, כלומר, הגשת בקשה מקומית בישראל והרחבתה למדינה / למדינות חוץ החברות בפרוטוקול מדריד. בדרך זו, ניתן לייעד את הבקשה למדינות חוץ, מבלי צורך להסתייע בעורכי דין מקומיים לצורך הגשתה. עם זאת, אם וכאשר תוציא הרשות המוסמכת במדינת חוץ דוח בחינה (סירוב זמני) יהיה צורך להיקשר בעורכי דין מקומיים על-מנת שיטפלו בדוח הבחינה. אומנם פרוטוקול מדריד הוא אמצעי מצויין להגשה בכמה מדינות במקביל והוא חוסך שכ"ט של עורכי דין מקומיים בכל מדינה בה מוגש הסימן, אך הבחירה בדרך המתאימה להגשה בחו"ל תלויה קודם כל בשאלה האם המדינה בה רוצים לרשום את הסימן חברה בפרוטוקול מדריד? בנוסף לכך גם מידת כשירותו של הסימן לרישום משפיעה, שכן אם זה סימן שצפוי להיתקל בדוחות בחינה, אולי עדיף מראש להגיש אותו באמצעות עורכי דין מקומיים. כמובן שלא ניתן בשלב זה להתייחס לעלויות שכן לא ברור איזה סימן ברצונך להגיש, בכמה סוגים, ובאיזה מדינות? כל נתון כזה יכול להשפיע על המחיר הסופי באופן משמעותי. על מנת לקבל הצעת מחיר ההולמת את צרכיך, אנו ממליצים לך לפנות למשרד המתמחה בתחום. בהצלחה! *האמור בתשובה זו הוא בבחינת מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס