אסף

איך למחוק או לבטל סימן מסחר של מישהו אחר?

מתחרה שלי רשם סימן מסחר על שם דומה לעסק שלי, מה אני יכול לעשות?

עו"ד ניב מורן

אסף שלום רב, קיימים הליכים שונים בהם ניתן לתקוף סימן מסחר שיכול ומפר את זכויותיך או, מטעה צרכנים לחשוב שיש קשר כלשהו בין סחורות או שירותים של עסק אחר לסחורות ושירותים שאתה מציע לצרכנים תחת שמך המסחרי. על מנת לבחון איזה הליך מתאים למקרה הספציפי שלך יש לברר נסיבות שונות כגון האם הסימן נרשם ומתי? מהי מידת הדמיון לשם עסקך? האם יש חשש הטעיה, או גזל מוניטין? אם הסימן פורסם ע"י הרשם אך טרם חלפו שלושה חודשים מיום הפרסום, ניתן להגיש התנגדות לרישום הבקשה ולבסס אותה בין היתר על סעיף 12 בפקודת סימני המסחר [נוסח חדש] התשל"ב-1972 ("הפקודה") - לפיו הרשם רשאי לסרב לרשום סימן הדומה לשם עסקו של אדם אחר. אם הסימן נרשם וטרם חלפו חמש שנים מיום רישומו, ניתן להגיש בקשת מחיקה המתבססת, בין היתר, על סעיף 11(6) בפקודה - "סימן שיש בו להטעות את הציבור או המעודד תחרות לא הוגנת". אם חלפו יותר מחמש שנים ממועד הרישום, ניתן יהיה לתקוף את הסימן רק אם רישומו הושג בחוסר תום לב. בנוסף, ייתכן ונסיבות המקרה מצדיקות הגשת תביעת הפרה לבית המשפט המוסמך. לצורך בחינת האפשרויות הפתוחות בפניך וכן המלצה על דרך פעולה אפשרית, אנו ממליצים לך להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום. בברכה, ניב *האמור בתשובה זו אינו ייעוץ משפטי אלא מתן מידע, השימוש במידע הוא על אחריות המשתמש בלבד. לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס