יובל

מה זה סימן תיאורי וחסר אופי מבחין?

שלום, הגשתי סימן על שם העסק שלי וקיבלתי הודעת סירוב בה נטען שהסימן שלי חסר אופי מבחין ותיאורי. מה זה אומר והאם יש מה לעשות

עו"ד ניב מורן

יובל שלום, בסעיף 11(10) בפק' סימני המסחר נקבע שהרשם יסרב לרישום סימנים המורכבים "מספרות, אותיות או מלים, הנוהגות במסחר לציונם או לתיאורם של טובין או סוגי טובין או הנוגעות במישרין למהותם או לאיכותם, זולת אם הוא בעל אופי מבחין." כלל זה נועד, בין היתר, למנוע את רישומם של סימנים המכילים רכיבים השגורים במסחר, שרישומם יקשה על ייתר העוסקים בתחום לנהל את עסקיהם. לדוגמה: בקשה לרישום הסימן "תפוח" עבור פירות טריים תחשב כסימן מתאר או גנרי ולכן אינה ניתנת לרישום. שים לב שבסעיף נקבע שניתן יהיה לרשום סימן תיאורי אם הסימן רכש אופי מבחין. לכן, במקרים מסוימים ניתן לשכנע את הרשם באמצעות ראיות שהציבור מזהה את הסימן התיאורי עם מקור אחד בלבד ולכן הוא כשיר לרישום. אנו ממליצים לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום כדי שיוכל להציע לך דרכים להתמודדות עם דוח הבחינה. בהצלחה, ניב *האמור בתשובה זו הינו בגדר מתן מידע כללי בלבד ואינו בבחינת ייעוץ משפטי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס