ערן הכהן

סיווגים ברישום סימן מסחר

במידה והמצאתי שיטת לימוד ייחודית (וכתבתי עליה ספר שייצא לאור בקרוב) וקראתי לה בשם, נניח "האור הורוד", ואני רוצה לרשום את הסימן בארץ אבל גם עם פוטנציאל גם לשווקה בחו"ל. איך אני בודק נניח בארה"ב האם יש סימן מסחר על שם זה ואם יש נגיד סימן מסחר רשום של "האור הורוד" אבל על תחום אחר (נניח תחום האופנה), האם זה ימנע ממני לרשום שם זה בתחום הלימוד?

עו"ד ניב מורן

ערן שלום, תודה על השאלה. חיפוש סימנים זהים ברשות הפטנטים האמריקאית ניתן לבצע באתר tess trademark search. עם זאת, חיפוש זה יהיה מוגבל למדי, שכן הוא ייאתר רק סימנים זהים לסימנך ולא סימנים דומים שיכולים להוות מכשול לרישום הסימן. לכן, מומלץ לבצע חיפוש רשמי באמצעות עמית אמריקאי שיכלול חיפוש ע"פ קריטריונים לזיהוי סימנים דומים וכן זכויות לא רשומות (common law (rights שיכולות אף הן להקשות או למנוע את רישום הסימן. רק לאחר בדיקה מקיפה של הזכויות בסימנים שיואתרו בחיפושים, ניתן יהיה לתת חוו"ד שתבדוק האם סימנים שרשומים בסוגים אחרים מהווים מכשול לרישום הסימן שלך. אנו ממליצים לך לקבוע פגישה עם עו"ד שמתמחה בתחום על מנת לקבל ייעוץ פרטני. בהצלחה, ניב האמור בתשובה זו הינו מתן מידע כללי בלבד ואיו לראות בו ייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס