שיר

סימן מסחר דומה לסימן מסחר של מתחרה

שלום רב, אם נרשם לזכותי סימן מסחר (שם) שדומה לסימן מסחר רשום של מתחרה שלי לגבי אותו סוג מוצר, האם יכולה להיות למתחרה עילת תביעה נגדי אפילו שגם הסימן מסחר שלי נרשם?

עו"ד ניב מורן

שיר שלום ותודה על השאלה. סימן המסחר שבבעלותך הוא נכס קנייני לכל דבר ועניין. עם זאת, גם לאחר רישום סימן מסחר הוא פגיע לבקשות ביטול של צדדים שלישיים, בין אם מחמת אי-שימוש בסימן ובין אם רישום הסימן הושג בחוסר תום לב או במרמה. בנוסף, אם המתחרה שלך יסבור שהשימוש שאת עושה בסימן הרשום מטעה צרכנים לחשוב שהמוצר שאת מוכרת קשור או שייך אליו, הוא יוכל להגיש נגדך תביעה בין היתר בשל עוולה בגניבת עין לפי ס' 1 בחוק עוולות מסחריות, ו/או מכוח דיני עשיית העושר. היות ונסיבות המקרה הפרטני, קרי מידת הדמיון בין הסימנים, מהות הזכויות שאת והמתחרה רכשתם בסימנים וכן סוג המוצרים אינם ברורים, לא ניתן לבצע הערכה של מידת החשיפה שלך לתביעה ו/או סיכויי ההתגוננות מפני תביעה כזו. לכן אנו ממליצים לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום כדי שיכול לייעץ ולהמליץ במידת הצורך על נקיטת פעולות משפטיות. בהצלחה, ניב * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס