רוית

סימן מסחר על שם של דומיין

שלום, רכשתי דומיין ייחודי לאתר של העסק שלי. האם אפשר לקבל על הדומיין סימן מסחרי?

עו"ד ניב מורן

רוית שלום, שם מתחם (דומיין) ייחודי או שם תיאורי שרכש אופי מבחין יכולים להירשם כסימן מסחר. עם זאת חשוב להדגיש שסיומות כמו .com או co.il נחשבות לחסרות אופי מבחין ולכן אם הרכיב שמופיע לפניהן אינו ייחודי או תיאורי / גנרי, הדומיין ייחשב ככזה שאינו כשיר לרישום. ראי בענין זה את החלטת המחוזי עש"א (י-ם) 16816-04-16 BOOKING.COM B.V (חברה המאוגדת בהולנד) נ' רשם הפטנטים, המדגמים וסימני המסחר מיום 23.8.2017 בו נדחה הערעור של BOOKING.COM על החלטת הרשם לדחות את בקשת החברה לרישום הסימן BOOKING.COM. לאור מורכבות הפסיקה, מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום שיוכל לייעץ לך כיצד כדאי להגיש את הסימן לרישום. בהצלחה, ניב *האמור בתשובה זו הינו מתן מידע בלבד ואין להסתמך עליו כעל ייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס