הדר לוי

איפה אפשר לראות את מרשם סימני המסחר?

שלום, אני מעוניינת לרשום סימן מסחר על שם העסק שלי, וחבר הזהיר אותי שכדאי לי לבדוק שהסימן לא רשום כבר במרשם כי אז אני עלולה להסתבך. האם זה נכון ואיפה אפשר לראות את המרשם?

עו"ד ניב מורן

הדר שלום, תודה על שאלתך. אכן, לפני הגשת בקשה לרישום סימן מסחר מומלץ לבצע חיפוש סימנים דומים בפנקס סימני המסחר. חיפוש רשמי המבוצע על-ידי מחלקת סימני המסחר ברשות הפטנטים מהווה אינדיקציה טובה לקשיים הצפויים בפני רישום הסימן שבכוונתך להגיש. תוצאות החיפוש מפרטות את כל הסימנים הדומים לסימן שבבקשה שלדעת מחלקת סימני המסחר עשויים להיות מצוטטים כנגד הבקשה ולהוות לכאורה מכשול לרישומו. לכן, למרות עלות החיפוש (640 ש"ח אגרת רשם לחיפוש סימן מסחר בסוג אחד של סחורות / שירותים + שכ"ט עורך דין), תוצאות החיפוש יכולות לחסוך עלויות ותסכולים רבים שעלולים לנבוע מהגשת סימן דומה לסימנים אחרים הרשומים בפנקס. כמובן שניתן לחפש כל בקשה / סימן שקיימים בפנקס גם באמצעות מאגר המידע של רשות סימני המסחר שבכתובת: http://www.trademarks.justice.gov.il/ שימי לב שחיפוש במאגר דלעיל יעלה רק תוצאות זהות למילת החיפוש שהזנת ולא תוצאות דומות אשר עפ"י הדין מהוות אף הן עילה לסירוב לרישום סימן. אנו ממליצים לך לפנות לייעוץ עו"ד המתמחה בתחום כדי שיוכל לסייע לך להחליט כיצד ואיך יש להגיש את סימנך לרישום. בהצלחה, ניב * תשובה זו היא מתן מידע כללי בלבד ואין להסתמך עליה כעל ייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס