ארי

חוב מוכחש לספק אינטרנט

שלום, קיבלתי מכתב מעו"ד של ספק אינטרנט לשעבר על חוב של כמה מאות ₪, לטענתם, שהם מתכוונים לפנות להוצאה לפועל ללא משפט. אני כופר בחוב. הכול החל מחיובים שחויבתי שלא ע"פ הסכם בינינו . בזמנו ניסיתי להתקשר, בע"פ ובכתב, עשרות פעמים והם לא ענו לי. אני לא יכולתי לגלוש כיאות ובמשך זמן רב ומבחינתי הספק לא סיפק לי שירותי גלישה נאותים כמוסכם בינינו עד שנמאס לי והתנתקתי. אציין שכשהתנתקתי מיהם – ושלחתי להם הודעת התנתקות – הם המשיכו במשך חודשים לשלוח לי חשבוניות על התקופות שאחרי הניתוק. יש לי אף אסמכתאות לטענותיי. גם עו"ד לא התייחס לתגובתי למכתבו הקודם לפני מספר חודשים. האם אני יכול לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות? באיזה עילה? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

יארי שלום, מכיוון שלא כל העובדות והמסמכים התומכים בטענותיך מצויים בפני, לא ניתן להתייחס לגופם של דברים, ואשר על כן אפרט מעט על הנקודות המרכזיות העולות משאלתך. פניה להוצאה לפועל ללא משפט – להוצאה לפועל ניתן לפנות בין היתר למימוש שטרות, לרבות: שיקים, שטר משכנתא וכן משכון רשום או מופקד. גם אם חברת האינטרנט תפנה לרשם ההוצאה לפועל, לאחר הגשת בקשתה לביצוע (גביית החוב), מוטלת חובה לשלוח לך הודעת אזהרה. רק לאחר המצאת הודעת האזהרה ניתן להתחיל בתהליכי ביצוע. אחת מהטענות שבאפשרותך לטעון בתגובה היא טענת "פרעתי" – הצהרה כי שילמת את החוב או כי אין לך חוב כלפי ספקית האינטרנט. 1. ציינת כי בינך לבין ספקית האינטרנט קיים חוזה. אתה רשאי להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות - העילה העיקרית תהיה הפרת חוזה. במסגרת אותה תביעה להפרת חוזה עליך לציין את כל הפעולות שנעשו או שלא נעשו על ידי ספקית האינטרנט שגרמו להפרת החוזה. חשוב לתמוך את טענותיך באסמכתאות ולהציג את החוזה שבינך לבין ספקית האינטרנט. 2. בבית משפט לתביעות קטנות אינך יכול להיות מיוצג על ידי עו"ד. בהצלחה, ירון * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.