מיקי

מה הדרך הסבירה ביותר להקמת חברה לפעילות בחו"ל?

אני בעלים של חברת אינטרנט מקומית, מעוניין להתרחב לפעילות בחו"ל (אירופה בשלב ראשון אך לא רק). מה הדרך הנכונה/ סבירה על-מנת להקים אופרציה כזו מבחינה משפטית? האם אני חייב עו"ד בחו"ל או שגם עו"ד ישראלי יוכל לטפל בנושא?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

מיקי שלום, שאלתך חסרה פרטים עובדתיים כדלהלן: 1. הנך בעלים של חברת אינטרנט מקומית? מה אופי פעילות האתר (מכירתי, שרות). 2. האם אתה חברה רשומה בישראל? אם הנך מדבר על הקמת חברה בחו"ל שתרכז את הפעילות בחו"ל, על מנת להקים חברה בחו"ל צריך לבחור את היעד המדוייק לפתיחת החברה, היעד ( אירופה) הינו כללי וזאת משום שבכל מדינה יש את החוקים ואת התנאים שלה לפתיחת חברה שבעלי השליטה שלה הינם זרים, כך לדוגמא במקומות מסויימים באירופה פרט ישראלי לא יכול להיות כבעל מניות אלא אם כן יחזיקו לו אותם בנאמנות ע"י עו"ד או גוף אחר. שנית בהנחה ובחרת את היעד, צריך לבדוק את החקיקה הרלבנטית וכמו כן את הפרוצדורה להקמת חברה. לגבי שאלתך השנייה, ישנם משרדים כמו משרדנו הפועלים במשותף עם עמיתים בארצות שונות, כך שניתן יהיה לקדם את התהליך. האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בהצלחה ירון