נתי

חלוקת נכסים וחשבונות בנק לאחר פטירת אב/אם

שלום, ברצוני לשאול כיצד ניתן להסדיר את נושא חלוקת הרכוש לאחר פטירת אמי/אבי, על מנת להימנע מסכסוכים עתידיים עם אחיי? נתי

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

נתי שלום, לפי הדין בישראל, יכול אדם, בעודו בחיים, לכתוב צוואה אשר תחייב את הגורמים המוסמכים לצוות על חלוקת רכושו, לאחר פטירתו. רצוי כי הצוואה תופקד בלשכת רשם הירושה במחוז הרלוונטי, כך ניתן להבטיח את מציאתה והצגתה לאחר מותו. במידה והנפטר לא הותיר צוואה אשר כתבה בחייו רכושו יחולק ע"פ דין (בן זוג, ילדים ובהעדרם קרובים אחרים- באופן יחסי). על מנת להימנע מסכסוכים ומאבקים מיותרים, מומלץ מאוד לערוך צוואה מסודרת בעודם של ההורים בחיים ולהיעזר לשם כך בעו"ד הבקיא בדיני משפחה. בברכת עד מאה ועשרים, ירון האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.