רוני

חתימה על מסמך סודיות

שלום, אני מעצב תעשייתי וקיבלתי פנייה מלקוח בנוגע למיזם שהוא מפתח. לפני שהוא חושף מידע כלשהו בפני הוא רוצה שאחתום על הסכם סודיות, אבל אני קצת חושש לחתום על הסכם מבלי להתייעץ עם עו"ד. מה המשמעות של הסכם כזה והאם מומלץ בכל זאת להתייעץ למרות שמדובר במסמך של 2 עמודים? תודה.

עו"ד מיכל לוצאטו

רוני שלום, מטרתו של הסכם הסודיות היא לוודא כי מקבל המידע הסודי ישמור עליו ככזה, והוא מהווה למעשה התחייבות חוזית לשמירה על סודיות המידע. לפעמים הסכם כזה כולל גם תניית אי-תחרות לתקופה מסוימת. חשוב מאוד שההסכם ינוסח באופן ברור ולא גורף מדי, ויגדיר מה נחשב/לא נחשב למידע סודי. מכל מקום, אין באפשרותי לומר לך מה המשמעות המדויקת של ההסכם מבלי לראות אותו ולהבין את כל סעיפיו. באופן כללי, אני בהחלט ממליצה להתייעץ עם עו"ד לפני חתימה על מסמך מחייב. העובדה שהוא קצר אינה גורעת מהמלצה זו. לעיתים דווקא הסכמים קצרים הם אלו שכוללים התחייבויות כלליות ומרחיקות לכת, ולכן אין להקל ראש בנושא. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.