אבי

שימוש בתמונה שלי ללא אישור

הייתי באירוע בתל אביב ששילמתי עליו כרטיס כניסה במתחם התחנה וצילמו אותי ואת זוגתי. לאחר מכן כל שנה אנחנו רואים שמשתמשים בנו לפרסום האירוע באתר קופונים מסוים. האם יש כאן הפרה של זכויות כלשהם ?

עו"ד מיכל לוצאטו

אבי שלום, ייתכן כי הפרסום שתיארת מהווה פגיעה בפרטיות בהתאם לסעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות תשמ"א-1981, אם מדובר בפרסום מבזה/משפיל, ו/או אם הוא נעשה לשם ריווח: 2.4 "פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו". 2.6 "שימוש בשם אדם, בכינויו, בתמונתו או בקולו, לשם ריווח" . למרות האמור לעיל, יש לבחון האם ברכישת כרטיס הכניסה הסכימו האורחים לתנאים כלשהם וביניהם לשימוש בצילומים שלהם בתור אורחים לקידום עתידי של האירוע. גם במידה וקיים הסכם שכזה, מדובר בחוזה אחיד וייתכן ויהיה ניתן לטעון לגבי תקפותו. על מנת לקבל תשובה יותר מעמיקה, אני ממליצה כי תפנה לקבלת ייעוץ משפטי לשם בירור המצב העובדתי והמשפטי. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.