יוחנן ארז

המצב המשפטי של רכב שהורד מהכביש

הבן שלי (בן 17) מכר אופנוע גרוטאה ב-500 שקל לאדם בוגר (כ-22), הקונה לקח אותו ולא עשו העברת בעלות כי הרכב רשום על שמי. מיד יצרתי קשר עם הקונה אישרתי את העסקה אבל דרשתי לעשות מיד העברת בעלות ובינתיים לא להשתמש ברכב. הקונה בהתחלה שיתף פעולה והבטיח הבטחות אך אחרי כמה ימים התחרט על העסקה ודורש להחזיר את האופנוע ולקבל את כספו חזרה ולא מוכן לעשות העברת בעלות. אני לא מסכים לשלם לו ולקבל את האופנוע חזרה. אחרי שבועיים שלא הגענו להסכמה הודעתי לו שאני לא מוכן להישאר במצב הזה וביטלתי את הרכב במשרד הרישוי (הורדה מהכביש). האופנוע, כולל לוחיות הרישוי, אצל הקונה, והוא באמת גרוטאה שמתאים להיות מורד מהכביש וגם המחיר היה בהתאם. מה קורה אם הקונה עושה שטויות, עושה עבירת תנועה או כל עבירה אחרת, פוגע באדם או ברכוש וכו' והרכב היה בעבר רשום על שמי והצהרתי שהוא הולך לפירוק אבל הוא ממשיך להשתמש בו? אין לי שום דבר כתוב ביד למעט הודעות whatsapp ביניינו שבהם הוא אישר את הפרטים. האם עלי להודיע למשטרה או לכל גורם אחר? בתודה מראש!

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום יוחנן, פורום זה עוסק במשפט מסחרי. שאלתך מתאימה לפורום הנוגע לדיני תעבורה ולכן אתה מוזמן לפרסם את שאלתך בפורום זה: https://www.mishpati.co.il/forum/27 * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.