מנהלי הפורום

גד בנט

גד בנט

עורך הפטנטים גד בנט הינו שותף ובעלים של משרד עורכי הפטנטים בן-עמי ושות' המתמחה בליווי פטנטים במדעי החיים, הי-טק וציוד רפואי. לעו"פ בנט נסיון רב בייעוץ ליזמים ולממציאים כיצד להגן על אמצאתם. השירותים ליזם כוללים חיפוש מוקדם על פרסומים קודמים בנושא, עריכת בקשת פטנט והגשתה במדינות שונות. עו"פ בנט הוא בעל תואר בהנדסת תקשורת מאוניברסיטת פריז 2 וכן תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת טקסס (מק-קומבס). לעו"פ בנט נסיון רב בעריכת בקשות פטנט, בהכנת תשובות לדוחות בחינה במדינות שונות וכן בחיפושי פטנטים. לפני היותו עורך פטנטים, גד בנט עבד בפיתוח עסקי עבור סטארט-אפים בתחום ההי-טק בארה"ב ובאירופה, ולכן הוא משלב תכנון עסקי בליווי הפטנטים.

קביעת פגישה0526621062
חזרה לפורום

סעיף בחוזה העסקה

ארי
אריאל

אני כרגע נמצא במשא ומתן לפני חתימת חוזה העסקה בחברת היי טק. יש סעיף בחוזה שאומר שכל המצאה או פטנט לצורך העניין שאני אמציא לא אוכל לקבל עליו בעלות אלא הוא יהיה רשום על שם החברה. רציתי לדעת אם זה בקשה חוקית ואם זה נפוץ?

RE:
גד בנט
גד בנט

שלום אריאל, החוזה האישי שלך הוא בינך לבין החברה, וטוב עושה אתה שאתה בודק אותו לפני החתימה. אני לא עורך דין לענייני עבודה, ואני מציע לך להתייעץ עם עורך דין לענייני עבודה בנוגא לחוקיות הסעיף. זה חוקי והגיוני שכל אמצאה שאתה מגיע אליה בתחום העבודה, תהיה שייכת למעביד כי לשם כך הוא משלם לך משכורת. אם יש לך כבר אמצאות שאתה עובד עליהם, הצהר עליהם למעביד, ובקש להוסיף סעיף שאמצאות אלה יהיו שייכות אליך. בנוסף, הייתי מנסה להגביל את הסעיף, שכל אמצאה שאתה מגיע אליה בתחום העבודה (והגדר הגדרה מדויות מהו התחום) שייך למעביד, אבל אתה רשאי לשמור לעצמך אמצאות בתחומים אחרים (עם או בלי דיווח למעביד). רצוי להגדיר הכל מראש ובשקיפות, למען ההגינות והיחסים הטובים. בברכה, גדי