פטנט ? סימן מסחרי? וחוזה סודיות
שלום אני עובד על פיתוח של של מוצר בתחום תוספי התזונה שמטרתו לטפל במחלות IBD הפורמולות בידי ואני כרגע מתמודד מול בירוקרטיה ושאר חסמים טכניים ויש לי מספר שאלות : א. אני לקראת פגישות עם גורמי יצור בפגישות אלה אני אמור לחשוף את הפורמולות ומידע חשוב על איזה מסמך סודיות אני צריך להחתים אותם ומה הוא צריך לכלול על מנת שגורמים אלה לא יכולו לעשות שימוש בפורמולות או העברתו לגורמים אחרים? האם מסמך סודיות רגיל מתאים או שאני צריך לעשות לו אדפטציות ? על מה כן חשוב להקפיד במסמך זה ואם יש לצרף למסמך עצמו את הפורמולות ? ב. על פי מספר פגישות שערכתי יש בעיתיות בכתיבת פטנט על פורמולות צמחיות איך כן אני יכול להגן על המוצר שלי מפני גניבה או העתקה ? תודה רועי

שלום רועי, בלתי אפשרי לתת לך תשובה מדויקת בלי להכיר את הפרטים במקרה, אבל באופן כללי: א. נשמע כמו שאתה חייב ליווי של עורך דין המתמחה בקניין רוחני כדי לשריין את ההסכם. אל תיקח הסכם סטנדרטי ותנסה לעבוד איתו לבד. מלבד הסכם סודיות, יש עוד סוגי הסכמים כמו Material Transfer Agreement לדוגמא, אם אתה משאיר להם חומר חדש. ב. הבעייה בפורמולות צמחיות היא שיש המון פרסומים קודמים בתחום בייחוד ברפואה המזרחית. דרך אחת להתגבר על כך היא אם אתה יודע מהו החומר הפעיל במוצר שלך. אם אתה לא יודע, באמת יהיה קשה להגן על זה בפטנט. מחוץ לפטנט, יש לך רק כלים הרבה יותר חלשים כמו הסכם סודיות (למי שאתה מגלה) או סוד תעשייתי (אם קשה מאד לזהות את מרכיבי המוצר). בברכה, גדי
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד