משפטי– זאפ
משפטיפורומיםפטנטיםכמה שאלות על מקצוע עריכת הפטנטים

מנהלי הפורום

גד בנט

גד בנט

עורך הפטנטים גד בנט הינו שותף ובעלים של משרד עורכי הפטנטים בן-עמי ושות' המתמחה בליווי פטנטים במדעי החיים, הי-טק וציוד רפואי. לעו"פ בנט נסיון רב בייעוץ ליזמים ולממציאים כיצד להגן על אמצאתם. השירותים ליזם כוללים חיפוש מוקדם על פרסומים קודמים בנושא, עריכת בקשת פטנט והגשתה במדינות שונות. עו"פ בנט הוא בעל תואר בהנדסת תקשורת מאוניברסיטת פריז 2 וכן תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת טקסס (מק-קומבס). לעו"פ בנט נסיון רב בעריכת בקשות פטנט, בהכנת תשובות לדוחות בחינה במדינות שונות וכן בחיפושי פטנטים. לפני היותו עורך פטנטים, גד בנט עבד בפיתוח עסקי עבור סטארט-אפים בתחום ההי-טק בארה"ב ובאירופה, ולכן הוא משלב תכנון עסקי בליווי הפטנטים.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

כמה שאלות על מקצוע עריכת הפטנטים

מתל
מתלבט

שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי בשאלות הבאות: 1.בהנחה ויש לי רקע מדעי בלבד (תואר שלישי בכימיה/ביו'), בהתמחות בעריכת פטנטים איזו הכשרה אעבור? משהו בסגנון OJT (הכשרה תוך כדי עם מעין מדריך/מנטור - בכיר במשרד) או, לחילופין, קורס פרונטלי אשר אעבור במקביל על חשבוני/חשבון המשרד לאחר/בזמן שעות העבודה שלי? והאם ההכשרה הזו נמשכת באמת שנתיים עד מעבר הבחינות בע"פ/בכתב? האם זה משתנה ממשרד קטן/"ביתי" למשרד ענק עם סניפים רבים? 2. האם בדומה לרוב המשרות היום, ודאי עבור בכירים, צריך לעבור ריאיונות ומרכזי הערכה רבים (למשל דינמיקה קבוצתית וכו') על מנת להתקבל להתמחות בעריכת פטנטים? ושוב,האם יש שוני בין משרד גדול לקטן? טיפים למעבר מבחני המיון הללו ?... כמה זמן יכול להתמשך תהליך הקבלה מרגע שליחת הקו"ח? 3. כמעין סיכום לנ"ל, לאן אתה היית מפנה את קורות חייך בתחילת דרכך (בקבלה להתמחות) - למשרד כלשהוא העיקר שיהיה קל"ב (אני נשוי, ילדים בתכנון..), למשרד קטן או גדול? או הכי פשוט, "להפגיז" בקורות החיים פחות או יותר כל משרד שנראה לי סביר להגיע אליו (קרי אם אני גר במרכז אז לא למשרד באילת) כי המצב קשה וממש לא קל למצוא התמחות בימינו? כל זאת בהתחשב בשכר המוצע ובעומס העבודה בנ"ל. 4. בחו"ל לפחות שמעתי שיש עניין של מספר שעות שצריך לעבוד פר שנה (שמעתי על מספרים כמו 2000 בשנה). האמנם גם בארץ? האם זה מינימום שעות המקובל? ובכלל, האם יש מניעה לעבוד (נגיד מהבית) בשישי/שבת במדית הצורך? ולרוב, השכר גלובאלי או פר שעות? אכן המון שאלות, אך אשמח אם אוכל לקבל עליהן מענה או הפנייה לגורם מתאים. תודה רבה, מעריך כל תגובה. אני פשוט גיליתי והבנתי מהו מקצוע עריכת הפטנטים בשלב מאוחר של הדוקטוראט שלי ונראה כאילו הוא "תפור" על האופי שלי ורצונותיי. לכן אשמח עד מאד להשתלב בו ולפתח קריירה מוצלחת בתחום.

RE:
פאולינה בן עמי עורכי פטנטים
פאולינה בן עמי עורכי פטנטים

שלום, תואר שלישי בכימיה/ביו הוא כל מה שאתה צריך, אל תבזבז את זמנך / כספך על מיני קורסים. פנה ישירות למשרדי עורכי פטנטים. המסלול הוא שנתיים התמחות (בידוק OJT) ואחרי שתעבור בחינות בע"פ ובכתב במשרד הפטנטיםת תקבל רשיון של עורך פטנטים. התקופה של שנתיים היא מינימום שנקבע בחוק. זה נמשך למעשה עד שאתה עובר את הבחינות כך שזה יכול להיות בהחלט יותר משנתיים. הקבלה היא על סמך קורות חיים + ראיון. אח"כ רואים איך אתה מסתדר עם העבודה. אתה צריך לחפש משרד שבאמת יוכלו ללמד אותך את העבודה, דהיינו משרד בינוני או גדול. תתחיל עם עשרת המשרדים הגדולים (יש רשימה של D&B) ותמשיך משם. לידיעתך, כימיה היא כיום מקצוע הרבה יותר נדרש מביולוגיה (וביחוד כימה אורגנית). מתמחה צריך להשקיע, אבל זה לא כמו משרדי עו"ד שאתה ממש עבד נרצע... אני לא יודע מה הולך בדיוק בכל משרד אבל הרושם שלי שאין בד"כ הגזמות. כמתמחה לא מקובל לעבוד מהבית כי אתה בד"כ עובד צמוד עם מישהו. אתה יכול לקחת חומר הבייתה להתכונן, להרחיב וכו', אבל את תצפה לעבוד ימים שלמים מהבית. השכר תלוי במשרד, אבל בד"כ גלובאלי. בהצלחה! גדי

RE:RE:
מתל
מתלבט

תודה רבה, מעריך את עזרתך.