ניהול מו"מ עם הוצל"פ
היי, אחי מסתבר הוא בעל חובות לא קטנים שמפוזרים בלשכות הוצאה לפועל, קנסות משטרה, דוחות עירייה וכדומה ואין באפשרותו לשלמם. מאחר ואימי (אלמנה, נושקת ל 70, חיה מקצבת ביטוח לאומי) מעוניינת לסגור לו את החובות הללו לקחתי על עצמי את נושא ניהול המו"מ עם לשכות ההוצל"פ. איך אוכל להיות בטוחה שנקבל את ההנחה המירבית עבור החוב שצבר ריביות עצומות ושאר ירקות? האם זה אפשרי לשלם רק את החוב המקורי ="הקרן"? ואיך עושים זאת? דיברתי עם אחת הלשכות שם הציעו להוזיל לי כמה שקלים במידה ונשלם את החוב במזומן (זה כמובן בלתי אפשרי הסכומים גבוהים ויש חובות רבים) במידה ונרצה תשלומים אז נצטרך לשלם את החוב במלואו. האם אוכל לנהל משא ומתן בעצמי ועד לאן ניתן להגיע?? אין באפשרותנו לממן עו"ד... תודה מראש על התשובה!
אני לא עורך דין אני מציע לכל פונה - חייב ללמוד, וללמוד טוב את נושא ההוצל"פ. התיקים בלתי חוקיים ואפשר להלחם. אשמח לעזור.
שלום מזה שנה שאני משלמת לפי צו תשלומים 150 ש"ח בעבור חוב מחשבון משותף(בן זוגי פשט רגל ובכך גרף אותי ביחד אליו בחשבון המשותף שלו) יש לי חשבון בנפרד שאני מתנהלת אתו. צו התשלומים הסתיים לפני כחודשיים, אני מנסה להגיע לפשרה עם הבנק אך אין שיתוף פעולה, הם רוצים מחצית מהחוב (הקרן 28,000 ש"ח +ריבית של 11,000ש"ח)לא היה לי שום עניין בחשבון הזה אני מגדלת 2 תינוקות וחיה מקצבאות. הצעתי 7,000 ש"ח והם סירבו האם יש יכולת להוצל"פ להכריח אותם לסגור את חלקי בחשבון תמורת הסך שהצעתי? ואם לא מה עליי לעשות כעת? אני ממש חסרת אונים!!!! תודה מראש.
אתי שלום, אם מדובר בחוב לבנק למשכנתאות בגין דירת גורים אכן לפי חוק עליך לשלם מחצית החוב. אם מדובר בחוב לבנק מסחרי ועורכי הדין אינן מגיעים להסדר שתוכלי לעמוד בו בקשי חקירת יכולת בהוצל"פ והם יקבעו כמה הנך מסוגלת לשלם לחודש .
שרית שלום, ניהול מו"מ בכלל וניהול מו"מ לסילוק חובות בפרט הינה אומנות בפניי עצמה. לפיכך סבורני כי טוב תעשי אם תפני לקבלת ייצוג משפטי.
מוטי תודה על התגובה, אך איננו יכולים להרשות לעצמנו ייצוג משפטי כרגע. אם תוכל רק לענות לי- נניח והסכום המקורי (הקרן?) של החוב בלשכת הוצל"פ מסויימת הוא על סך 2000 שח והתוספות הן עוד 1000 שח (ריביות הצמדות וכדומה), כמה הנחה בערך ניתן לקבל מכלל הסכום? ככה שתהיה לי פרספקטיבה... תודה רבה:)
שרית שלום 60%-70% מסך כל החוב קרן הוצאות ריבית
שרית שלום אני לא עורך דין, אבל מומחה מס' 1 בישראל לענין ההוצל"פ. אני חייב כמוכם שהקדשתי 6 שנים מחיי ללמוד את המערכת. 1. כמעט ואין עורך דין שמייצג חייבים שמכיר את המערכת. 2. כל תיקי ההוצאה לפועל בישראל משנת 1991 ועד היום הם בלתי חוקיים, כלומר - נפתחו באופן בלתי חוקי ןחייבים להיסגר לרע פתיחתם. 3. מדובר במחשב הוצאה לפועל שהוטמע בו שיטה של טבלאות במרמה עצומה. לפי חוק, מלבד בנקים, כולם צריכים להיות מחוייביםפ לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה טבלה 196 של ההוצל"פ. במקום זאת, הנהלת ההוצל"פ הטמיעה 2 טבלאות בתוכנה לתמיד - טבלה 196 + טבלה 197 + הצמדה. זה כמובן בלתי חוקי לחלוטין. כדי להבין את הפער - טבלה 196 + הצמדה - היא הריבית שנפסקה בפסק הדין, ודוגמא טובה 30-09-2009 - טבלה 196 = 1% . אבל הוטמעה בנוסף טבלה בלתי חוקית שנקראת ריבית פיגורים טבלה 197 שלא נחקק בכנסת והיא לא חוקית וגם פסקי הדין לא מאשרים אותה. טבלה 197 ליום 20-09-2009 היא 7.5% לשנה. כלומר מחשב ההוצל"פ מחשב את החוב לפי הטבלאות: 1% + 7.5% = 8.5% + הצמדה 3% בשנה = 11.5% לשנה, נומינלית שהם 14% בשנה. במקום לחייב כחוק 1.1% לשנה, מחייבים לפי 14% בשנה. נפער: 1300% בשנה - בין חיוב החוק, לבין סחיטת החייבים. האשמים: עורכי דין של הזוכים, שלא ביקשו לפתוח תיק בהתאם לפסק הדין, ושיתפו פעולה עם הנהלת ההוצאה לפועל במרמה וסחיטה. משום מה, רוב עורכי הדין בישראל שמייצגים חייבים לא נאבקים כלל בנושא זה. שאלתי 178 עורכי דין, מתוכם 176 לא יודעים כלל עובדות אלו. מה לעשות: חובה להגיש בקשה מסודרת לרשם ההוצל"פ עם הנתון שנתתי ולהלחם. הרשמים יודעים שאת צודקת - אבל הם נמלטים מהחלטות כחוק. אצלי 15 תיקים - 1 הצלחתי תחילה לקבל הקפאה של התיק. השאר קיימת התחמקות מוחלטת. קיימת עוד נקודה חשובה: כשמדובר בחברות תקשורת למשל, עם חובות קטנים של עד 5000 ש"ח, החברות מכריזות על החוב כחוב אבוד מיד לאחר פתיחת התיק, ואז אין לחייב אצל הזוכה בהנהלת ספרים כל דף חשבון. כלומר - הזוכה קיבל את החוב במלואו מרשות המיסים, היה צריך לזכות את חשבון אצלו בחברה ולדווח להוצאה לפועל על קבלת הכסף בהתאם לסעיף 17 א[א] לתקנות ההוצאה לפועל. אין גוף אחד שמבצע זאת, ועורכי הדין ממשיכים לגבות סכומי שקר שמופיעים במחשב ההוצל"פ. לדאבוני הרב, הנהלות הבנקים עוברים על החוק רגע רגע, הנהלות חברות מסחריות, רשויות ועוד עוברים על החוק. עורכי הדיחן ממולך עוברים על החוק בכל דקה. יש מערכת מרמה וסחיטה. את וכל אחד יכול להתקשר אלי - אשמח למסור מהידע שלי. הדברים כאן הם קצה של קצה קרחון. יוסי
היי יוסי, מבקש את עזרתך,כיצד ניתן להשיג אותך? תודה ערן