משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד רפי רפאלי

עו"ד רפי רפאלי

עו"ד רפאלי עומד בראש משרד עורכי דין רפאלי רפי. הוא בוגר תואר ראשון במשפטים ממכללת שערי משפט, ותואר ראשון במנהל עסקים מאונ' לינקולשיר בבריטניה. את הסמכתו כעורך דין קיבל בשנת 2008. בנוסף, משמש כיועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור במחוז חיפה, בשי"ל בקרית מוצקין ובעמותה לגישור בעכו.

קביעת פגישה
0539380401
חזרה לפורום

תיק ישן בהוצלפ

יני
יניב

שלום רב, קיבלתי היום מכתב מרשות האכיפה והגביה לגבי מבצע שיש לרשות עם הבנק הבינלאומי על מנת להסדיר חוב שיש לי עמם. במכתב היה רשום את התעודת זהות שלי ומספר התיק. מבלי פרטים על החוב. משלא היה לי מושג במה מדובר (אין לי חשבון בבנק הנ"ל ומעולם לא התקשרתי איתו בשום נושא) התקשרתי לרשות ושם אמרו לי שיש חוב של יותר מחצי מליון שקל, על פס"ד שניתן בשנת 1991 (!). שאלתי האם הודיעו לי על החוב הזה? ממי הוא ועל מי לא היה להם פרטים רק שעל החוב הנ"ל מצויים אני ועוד 3 אנשים שפרטיהם לא ניתנו לי. בנוסף אמרו לי שנמסר מכתב בשנת ב1994 שבו הודיעו לי על החוב. נתנו לי את מספר הטלפון של עורך הדין שמטפל (לא עונה עד לכתיבת הודעה זאת). לאחר חושבין (עברו יותר מ19 שנה מאז המקרה) נזכרתי בשנות ה90 חתמתי על ערבות בנקאית לקולגה בעבודה, יחד עם עוד 3 אנשים. ואכן קיבלתי בשנות ה90 התראות לגבי חוב. וכשהם הגיעו הלכתי יחד עם שלושת הערבים הנוספים ושילמנו כל אחד בצ'קים 1,500 דולר (זה היה בערך בשנת 94 למיטב זכרוני) - לא קיבלתי קבלה או אסמכתא מסויימת, אבל נאמר לנו שהחוב סגור והתיק נסגר. איני זוכר את סכום הערבות שחתמתי אבל ארבעתינו כיסנו את כל סכום ההלוואה אז מניח שלא היה יותר מ6,000 דולר. מאז ועד היום לא קיבלתי שום מכתב בנושא. איך יכולים אחרי כל כך הרבה שנים לשלוח לי מכתב (שוב לא רשום ולא התראתי) לגבי החוב. מה עושים מצב כזה? התקשרתי לחייב המקורי, הוא אמר לי שהתיק נסגר עוד אז, ויש לו מסכמים שאכן נסגר. (הוא זכר את מספר התיק הוצל"פ לכן אני בטוח שזה מאותו המקרה) הוא ישלח לי את המסמכים. אבל בכל מקרה איני סומך על זה. מה אפשר לעשות? האם ניתן לדרוש ממני לשלם סכום כל כך גבוה? אני מניח שהדבר צבר ריביות כיוון שאני מעולם לא חתמתי על סכום כה גבוה גם אם אחלק לשער הדולר שהיה בשנת 91. עזרה!! אני לא יודע איך ארדם בלילה - אין לי סכום כזה לשלם ומדוע שאשלם על משהו כזה? תודה מראש יניב.