לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
פנינה

דרישה לתשלום מחדר מיון

לפני כשנתיים תוך כדי עבודתי כאחות בבית החולים שיבא נדקרתי ממזרק של חולה. על פי הנוהל הקיים בבית החולים מס'501-014-02 "הנחיות לטיפול בעובד לאחר חשיפה לדם או נוזלי גוף" אשר עדיין בתוקף, הופניתי בתום המשמרת לחדר המיון לטיפול חובה. במקביל אחד מסעיפי הנוהל מחייב את המעסיק למסור לנדקר (לי) טופס ב.ל. 250 - "התחייבות המעסיק לחדר המיון לתשלום בגין הטיפול". טופס זה אכן נמסר לי והוא נמצא בידי. באתר משרד הבריאות מצויינים המקרים בהם ניתן פטור מלא עבור הטיפול הרפואי בחדר מיון וסעיף מס' 3 לפטור המלא הוא במקרה של "נפגע עבודה שבידו אישור ממעבידו (טופס 250) על פגיעה בעבודה. כמו כן כאשר מתרחשת תאונת עבודה המעסיק שבמקרה שלי הוא בית החולים אשר תובע אותי, מחויב על פי חוק בדיווח לגופים הבאים : משרד העבודה, המוסד לביטוח לאומי, קופת חולים. בבדיקה שערכתי באינטרנט מצאתי כי בתי חולים אחרים בעת מקרה של תאונת עבודה פונים מיוזמתם לקופת החולים הרלוונטית של הנפגע בעוד היועץ המשפטי של מעסיקי מאיים עלי בפנייה להוצאה לפועל על פי סעיף81 א 1 באם לא אביא התחייבות (טופס 17) מקופת חולים או אשלם את הסכום אשר הוא דורש למרות שעל פי חוק, נפגע תאונת עבודה אשר בידו התחייבות המעסיק (טופס ב.ל. 250) פטור מתשלום זה ! אני מתנצלת על אריכות ההסבר. תודה על המלצתך.

סמדר בוכובזה, עו"ד

לפני שיינקטו הליכי הוצל"פ ואולי החוב יעמוד עד פי 3, גשי מהר ותני לו טופס 17...או כל טופס אחר!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הוצאה לפועל