שאלה דחופה
שלום, זה קצת ארוך אך אודה על הקריאה: למכרה שלי היו שני תיקים בהוצאה לפועל והיא הוכרזה כחייבת מוגבלת באמצעים אך הוטלו עליה מגבלות רק בתיק אחד ובתיק השני לא היו מגבלות כלל. הוגשה בקשה לביטול מגבלת יציאה מהארץ בתיק המוגבל ואף ניתנה החלטה לביטול המגבלות בתאריכים המבוקשים אך בו בעת התנהל מו"מ מול הזוכה לסגירת התיק כולו. נחתמה פשרה והתקבלה החלטה לסגור את התיק אך להפתעתי, ההגבלות שהיו בתיק אינן נעלמות אלא "עוברות" לתיק האחר שמלכתחילה לא הוטלו מגבלות בגינו. הוסבר לי שכיוון שזה מכח ההכרזה אז ההגבלות עוברות. שאלתי היא כזאת, מהן האפשרויות העומדות בפני? אינני מעונין שההגבלות יועברו וכן מכרתי צריכה לצאת את הארץ בקרוב והזמן דוחק. החלטת הרשם נתנה היום אודה לתשובה
קשה לי להשיב כהלה, לא ברור, האם דובר בתיק איחוד? מה סך החובות שנותרו? האם נותר למעשה רק תיק אחד? מה הבעיה כן להגיש בקשה ליציאה מהארץ בתיק הנוסף? לא ידוע לי על "מעבר שכזה"....בד"כ או שנושה מגיש בקשה בתיק ספציפי, אלא אם המדובר בהגבלות בתיק איחוד, שאלתך מעורפלת למדיי...אודה להרחבה
סמדר שלום, תודה על תשובתך. לשאלתך: 1. לא מדובר בתיק איחוד. מדובר בחייבת שלה שני תיקים. בתיק שנתקבלה החלטת סגירה זוהי לשון ההחלטה: " התיק יסגר. הכרזה והגבלות לתיק הגבוה שהינו תיק למימוש משכון בהתאם לנהלי הלשכה." 2. סך החובות בתיק שנשאר הינו 20 אלף ש"ח כאשר הקרן היא 7,000. 3. הבעיה להגיש בקשת יציאה מהארץ בתיק שנותר נובעת מכמה סיבות: ראשית, אין זמן- התיק עדיין לא נסגר רשמית וייקחו מס' ימים עד שהתיק יסגר ובטח זמן נוסף עד שההגבלות תעבורנה לתיק הנותר. שנית, בבקשה הראשונה שהגשנו נתבקשנו מלבד ערבים לשלם סכום כסף נוסף לזכות החייב. אך לאחר הסכם הפשרה מכרתי נותרה ללא כסף נוסף וכל בקשה שכזאת עשויה לחזור עם חיוב להפקדת כספים- דבר שאין ביכולתה לשלם זאת. האם ניתן לבקש לא להעביר את ההגבלות לתיק האחר? האם יש אמצעי אחר? תודה