לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סוקולוב אנה

רשלנות במימוש עיקול ?

שלום, שמי סוקולוב אנה ונתקלתי בבעיה שאני לא בטוחה בחוקיות שלה. היה לי חוב לחברת אורנג׳ שנמכר לעורך דין ליאור שפירא, באוגוסט האחרון (2014) קיבלתי מכתב בדואר רשום על כך שהתיק הועבר לעורך הדין הנל ומחייבים אותי בסכום של 2015 שח, כאשר הקרן עמדה על 1248 שח. יופ קבלת המכתב היה בתאריך ה-27.8.2014 (יש לי על כך קבלה מהדואר) ותאריך המכתב הוא מה- 27.5.14 , ז״א שהמכתב ״טייל״ לו איפשהו 3 חודשים ובזמן הזה ללא ידיעתי פתחו לי תיק בהוצאה לפועל וחייבו אותי בכ700 שח הוצאת טרחה עורך דין ו128 שח פתיחת תיק. כאשר פניתי לאורנג הם גם כן לא הבינו מדוע חיוב כה גבוה ולמה המכתב התעקב כל כך הרבה זמן , אך משום שהחוב נמכר לא היה להם מה לעשות בנידון. פניתי להוצאה לפועל במהלך חודש דצמבר על מנת שילחו לי שוברים להסדר חוב אך עד היום לא קיבלתי כלום, לאחר שמעסתי בלחכות לשוברים , פניתי לעורך דין י.שפירא שאליו עבר החוב על מנת שיממשו את העיקול וימשכו כספים מהבנק (היה כסף בבנק ובנוסף קיבלתי גם הלוואה) לאחר אין ספור שיחות למשרד של העורך דין ובקשה לשליחת בקשת מימוש עיקול, אנו לי כי ״נשלחה בקשה אך נדחתה מכיוון שאין כספים״ את התשובה הזאת קיבלתי פעם אחר פעם, אחרי שהתקשרתי חבנק לבדוק שאכן יש כספים גם בבנק טענו שהם לא מבינים מדוע זה מתעקב ושהם לא קיבלו שום בקשה לשום מימוש. אחרי שהעניין היה נראה לי לא ברור, פניתי להוצאה לפועל ישירות , לאחר ששאלתי מדוע הם קיבלו סירוב, והאם יוכלו להעביר בקשה בשנית התשובה הייתה ״ לא אנו שולחים בקשות אלא מהמשרד של העורך דין, ועד היום אין פה איזכור לשום פניה למימוש ובטח שלא סירוב״. ז״א שמהמשרד של י.שפירא לא יצאו בקשות למימוש עיקול מאז ומעולם כי בהוצאה לפועל אין שום אזכור לכך ולא להחלטת רשם. לאחר שיחה עם ההוצאה לפועל, התקשרתי למשרד של העורכי דין, והפקידה ענתה לי שהם כן שלחו בקשות אבל זה לוקח ״זמן״ עניתי לה שבהוצאה לפועל אין לכך שום אזכור ושבחיים לא התקבל אצליהם כלום. הבחורה היתה נשמעת לחוצה והשיחה ״נותקה״. חשוב לציין שרוב השיחות מוקלטות אצלי ויש לי מסמכים והוכחות להכל. השאלה שלי היא האם מנסים למשוך לי את השלום על מנת שתגדל לי הריבית וכך אשלם יותר ? האם יש כאן עילה לתביעה ? רשלנות או עוגמת נפש ? אני כבר מיואשת מהעניין הזה ופשוט הם מסרבים לקבל תשלום ! המצב אבסורד לגמרי ! תודה לעונים.

סמדר בוכובזה, עו"ד

לעניין השוברים- יש להגיש ללשכת הוצל"פ בקשה לצו תשלומים תמלאי שאלון ויתור סודיות גם על הדרך תבקשי מהם טופס לעיכוב הליכים בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הוצאה לפועל