רוני

בקשה למחיקת כותרת בהוצלפ

שלום רב, הוגשה נגד לקוח שלי תביעה על סכום קצוב במסגרת ההוצלפ. (81א1) לטעמי התנאים המקדימים אינם מתקיימים, ובעיקר התנאי של "סכום קצוב" - כפי שהפסיקה פירשה אותו. שאלתי: 1. במקרה זה, שאני סבור שהתנאים המקדמיים לא מתמלאים, ולמעשה לא ניתן היה לפתוח בהליך במסגרת סע' 81א1, האם ניתן להגיש בקשה למחיקת כותרת או שניתן רק להגיש התנגדות? 2. במידה וניתן להגיש בקשה למחיקת כותרת - האם ישנו סע' בחוק/פס"ד עליו אוכל להישען?

סמדר בוכובזה, עו"ד

"היתרון הוא שהנתבע (המצהיר) אינו נחשף בשלב מקדמי זה לחקירה נגדית מטעם יריבו, וכך עדותו נותרת בגדר תעלומה עד לדיון בתובענה עצמה. בהיחשפו לחקירה נגדית, בשלב זה של הדיון מסתכן הנתבע בכך שיריבו יוציא ממנו הודאה או אינפורמציה חיונית לשאלות שבמחלוקת. בחקירה זו ניתנת לפרקליט מטעם התובע אפשרות גם ללמוד ולהכיר את בעל דינו וע"י כך להתכונן למשפט עצמו , הן בחשיפת העובדות והן בבחירת הטקטיקה לניהול המשפט.התובע לומד להכיר את נקודות התורפה של יריבו עד כי הוא יכול לתכנן את מהלך המשפט עצמו"...מתוך ספרו של אורי גורן,סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה חמישית מעודכנת, עמ' 287, הוצאה לאור –סיגא (להלן:"גורן").