לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יעקב

הלוואה

נתתי הלוואה פרטית לחבר על סך 20000 כנגד קבלת שיק דחוי בסך 30000 שח בתום שנה. בהגיע מועד הפירעון השיק חזר מסיבת מוגבל. בשל פניותיי החוזרות ונשנות הוא החזיר לי חלק קטן (3000) מהחוב במזומן. אחרי חצי שנה שהוא לא עמד בהתחייבויות שלו להחזיר לי את החוב פתחתי עצמאית תיק שטרות בהוצל"פ . למרבה הפתעתי הוא הגיש התנגדות לביצוע שטר בטענת בדים שכביכול הוא החזיר לי את מלוא הסכום במזומן וטוען שהמקרה הוא בגדר הלוואה חוץ בנקאית ושאין לי רשיון ממשרד האוצר, ואין כרטסת ואין לוח סילוקין ואין ואין ואין. בס"ה עשיתי טובה לחבר והלויתי לו כסף לפי בקשתו והוא זה שהציע תשלום ריבית של 10,000 ש"ח. אין בינינו שום הסכם ואין כל מסמך שמאשר שהוא נתן לי סכום כלשהוא (גם לא 3,000 ש"ח). נראה לי שהוא השתמש בהליך הזה כדי לעכב הליכים ולגרור אותן ולהרויח זמן. השאלה שלי כמה זמן לוקח עד לקבלת החלטה בבקשה שלו והאם יש לה סיכוי להתקבל כאשר אין לו שום מסמך שיכול לאשר את התשלום. ומה קורה הלאה כי אני מבין שזה יילך לבית משפט בסדר דין מקוצר ויש סיכוי שהמשפט יתארך הרבה זמן. מה את מציעה לי לעשות והאם כדאי לי לקחת עו"ד כדי לזרז את ההליכים שתהיה החלטה בתוך חודש-חודשיים ולא יותר.

סמדר בוכובזה, עו"ד

לעניות דעתי, בהחלט כדאי ומומלץ לקחת עו"ד שמבין בתחום,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הוצאה לפועל