לעו"ד. בהמשך לתשובתך לפנתיינו
לעו"ד שלום רב *בהמשך להתייחסותך לפנייתנו מתאריך : 11.05.15 (האתי בטיפולים והמחשב תוקן רק ביום רביעי שעבר ואני מתנצל. - כדי להבין את נושא פנייתנו העליתי שוב (העתק הדבק) את תשובתך לפנייתנו ... ועל כך תודתי לך --------------------------------------------------------- נושא : חוב על גב ההורים שבמצוקה קשה - לכבוד: עו"ד מנהלת הפורום. הנני מבקש במידה ומתאפשר לקבל את הכוונתך למצוקה שלי לצערי אני נכה 100% ונתמך מקצבת נכות צמיתה 23 שנה. אשתי משתכרת שכר מינימום ועובדת בשרות לקוחות . כל מה שיש לי והצטבר בבית שלנו 50% אמא שלי קנתה לנו והיתר בכוחות עצמינו במהלך שנות נשואנו . * הבן שלנו צבר חוב על כתובתי ולא מתרגש מזה כלל, חי "בלאללנד" וגם כלפינו ההורים לא מגלה אחריות. > שאלתי: שמעתי שיש אפשרות לבצע הליך רישום ופרוט של הדברים שיש לנו בבית (ואין הרבה) ולבקש שלא ייקחו לנו את אשר שלנו כי מצד הבן לא נכנס שום דבר הביתה מלבד צרות. לעו"ד. *איך מבצעים את ההליך הזה. *איפה מקבלים טופס מתאים. *כמה זה עולה הטופס * למי צריך להגיש ? עזרתך חשובה לנו בכבוד רב ------------------------------------------------------ יש להגיש בקשה למתן פס"ד הצהרתי לבית המשפט השלום במסגרתו אתם מצהירים כי כל המיטלטילין (רהיטים וחפצים ) בבית שייכים לכם בלבד, ולא לבן לגבי החוב שלו נא ספרו לי מה היקף חובותיו? כמה תיקים בהוצל"פ? בן כמה הבן? במה עובד? וכ'... אשמח ליתן ייעוץ 050-6784978 סמדרי סמדר בוכובזה, עו"ד -------------------------------------------------------------- לעו"ד בתשובה לשאלותייך - מצרף הפרטים הבאים: *היקף חובותיו - 39.000 אלף שח' *מספר תיקים בהוצל"פ - 3 תיקים *גילו של הבן 25 *הבן לא עובד מסודר כלל, אין חשבון בנק ולא תלושים משנורר...מקבץ...נראה שעובד במקרה הטוב יום בחודש בשיפוצים, בסבלות,....מקיש על דלתנו ומנגן על מצפננו . - מקווה שגם זה חשוב לציין....הבן החל לצבור החוב עוד בתקופת שירותו הצבאי ועד היום. הבן שוחרר משירות צבאי לאחר אשפוז בברה"ן שנמשך שבוע אחד שבוע אחד שנראה שהשפיע מאוד וצלק את נפשו....לדבריו חייב לראות את השמיים ולהרגיש את המרחבים סביבו נראה שיש קושי תפקודי והסתגלותי למסגרות - מקווה שאני לא טועה ושזה פחות רלוונטי (?) הבן לא מטופל ולא נוטל תרופות. חשוב להדגיש שהבן תמיד נקי ומסודר וכלל לא אלים ומלא בחוש הומור למרות הכל...(לך תבין. הבן נשוי (לא נכחתי בחתונה) בזוגיות לא יציבה פלוס ילד בן 8 חודשים -------------------------------------------------------- לעו"ד. מבקש את עצתך והכוונתך למקרה של הבן שמשפיע ופוגע בכולנו .איך נכון לטפל במתרחש ? לעו"ד. ציינת בתשובתך את האפשרות להתקשר ולגזול מזמנך...מתי נכון להתקשר ? בתודה מראש בכבוד רב (צרפתי אימייל)
בעיקרון...יכול להיות שהייתי ממליצה על הסדר נושים לפי 19א לפשט"ר במסגרתו יישולמו כל החובות בשיעור של כ 30% ועל זה תוספת שכ"ט מהנהל המיוחד והכונ"ר....וכאן שוב תלוי מה גובה החובות בכל תיק 050-6784978 סמדר