לילך

לימודים אקדמיים בהליך פש"ר

שלום, אני נמצאת בהליך פש"ר מזה כחצי שנה. טרם בוצעה חקירת יכולת. כרגע כושר ההשתכרות נמוך (קיים אובדן כושר בשיעור גבוה מביטוח לאומי) ואני משלמת 200 ש"ח בחודש. יש לי זכאות לשיקום מקצועי מטעם ביטוח לאומי, וככל הנראה יאושרו לי לימודים אקדמיים במידה ואבקש. בהנחה שהמנהל המיוחד לא יתנגד לעצם הלימודים (הם יהיו במימון המדינה), אני מבקשת לדעת האם להערכתכם הוא צפוי לבקש "למרוח" את התיק על פני מספר רב של שנים, 4 - 5 שנים אחרי תום התואר (כלומר ההליך יגרר סה"כ כ - 9 שנים), כדי למקסם הכנסות מבחינתו - או שזה לא ישפיע על תוכנית הפירעון וההליך יימשך ויסתיים כמקובל? גם בתום הלימודים הבעיות הרפואיות הקיימות לא ייעלמו, אבל כשיהיה לי מקצוע אני מקווה לאיזושהי הכנסה, גם אם חלקית, כדי שלא תהיה תלות בלעדית בקצבה של ביטוח לאומי. השאלה אם זה צפוי להשפיע על אורך ההליך, והאם זה יהיה נכון מהבחינה הזאת להגיש בקשה ללימודים כרגע, במהלך הפש"ר, וטרם אישור תוכנית פירעון, או שייגרמו לי בכך יותר נזק ועוגמת נפש מאשר תועלת. תודה רבה לכם

item.Author מנהל הפורום עו"ד רפי רפאלי

לא אמורה להיות השפעה על משך הזמן אם את הולכת ללמוד ובלבד שתעבדי ותחזירי חובותייך