almog

כספיי קופת גמל נזילים

אמא שלי נפטרה ויש נגדה תיק הוצאה לפועל. אני היורשת היחידה ויש לי צו צוואה רשמי שקיבלתי מרשם הירשוה אחרי כל התהליכים. לאמא שלי היה כסף בקופת גמל הכסף הזה הפך לנזיל שנה לפני שהיא נפטרה אבל היא השאירה אותו שם בקופה. עכעישו הנושה הטיל עיקול ומימוש על הכסף הזה כי הוא אומר שכסף נזיל לא מוגן כי זה כמו כסף בבנק לדעתו. בניגוד לכסף לא נזיל שאני יודעת שכן מוגן. האם הנושה צודק? מה עושים???

item.Author מנהל הפורום עו"ד רפי רפאלי

הנושה יכול לעקל סכומי עיזבון, לא ברור משאלךתך האם מדובר בתיק חדש או ישן שאז יש הבדל גדול

אלמוג

תודה רבה. אני יודעת שאפשר לעקל כספי עזבון אבל זה לא כספי עזבון זה כספים של קופת גמל. כספים התיק נפתח לפני שנתיים כשאמא הייתה בחיים ואז היא נפטרה כמה חודשים אחכ ואז אני החפתי אותה בתיק בתור יורשת ואני גם המוטטבת בקופת גמל השאהל היא האם מותר לעקל כספים נזילים בקופת גמל במצב זה או שזה כספים מוגנים כמו כספים לא נזילים שאותם אי אפשר לעקל. המון תודה !!!!