טום

תאונה עם אופנוען ללא ביטוח

שלום רב היום בערב יצאתי מחניה במקביל ברחוב צדדי, תמרנתי קצת אחורה וקדימה וכשלבסוף יצאתי מהחניה הגיע אופנוען מהצומת שמאחורי(שיש בה מעבר חציה) במהירות די גבוהה, לא ראינו אחד את השני ונכנסתי בו, הוא מיד קם כך ששנינו ללא פציעות גוף. הבחור כנראה נער נהג חדש נבהל מאוד ואמר שאין לו ביטוח, בקושי נתן לי את השם ואת הטלפון שלו, צילמתי קצת ואמרנו שנדבר. הוא נורא מבקש לא להפעיל את הביטוח. השאלה היא האם כדאי לי להפעיל ביטוח או להתחשבן איתו? מה ההשלכות?

עו"ד גיא מדמון

טום שלום, ככל שתבחר לתבוע את הביטוח המקיף שלך, כנראה שתביעה זו תייקר לך את הפוליסה ובנוסף גם כנראה תשלם השתתפות עצמית. אם אתה יכול להסתדר עם הבחור ללא התערבות גורם חיצוני ובצורה שמספקת אותך, הייתי ממליץ לפעול בצורה זו ובתנאי שלא תמסור מידע שיכול להעיד על אשמתך בתאונה.