אורי

תאונה בין כלי רכב במהלך עמידה בפקק

היי, במהלך נסיעה בפקק (רכבים עומדים לשני הכיוונים) , ביצעתי פניית פרסה אחרי שכל כלי הרכב עמדו והנהגים אפשרו לי. רכב שנסע בשול ועקף את הפקק, נכנס בי. על מי מוטלת האחריות לתאונה?

עו"ד גיא מדמון

אורי שלום, מהמתואר קשה לדעת מי האחראי לתאונה וחשוב להבהיר שגם אם עו"ד מייעץ לך לעניין האחריות, בסופו של דבר מי שקובע מי האחראי לתאונה זה רק בית המשפט. במקרה זה צריך לקחת בחשבון את חובת זהירות בפניית פרסה ונסיעה לא חוקית על השוליים ולכן יש סיכוי גדול שהאחריות תחולק בצורה כלשהי בין הנהגים.