עו"ד רינה פוליטי

הברחת נכסים של עצמאי בגירושין

שלום דנה. בטרם שאתם חותמים על הסכם גירושין אכן כדאי לך לבדוק אם אין נכסים נוספים שאינך יודעת על קיומם או לבדוק האם בעלך הבריח כספים מתוך מעגל הכספים המשותף שלכם. בזמן החתימה הרכוש שאתם יודעים עליו הוא הרכוש שתחלקו בו, ואולם – כדאי להחתים על תצהיר שבו אתם מצהירים כי הרכוש שמתחלק ביניכם הינו הרכוש היחיד שברשותכם ובאם יתגלה רכוש נוסף לאחר עריכת ההסכם וקבלת תוקף של פסק דין בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני שלא ידעת עליו או שלא הוצהר עליו הרי שתוכלי בעתיד לתבוע מחצית מהזכויות שתמצאי. ניתן אף להכניס סעיף לתוך הסכם הגירושין שבו כבר מעתה אתם מצהירים כי רכוש כזה יתחלק ביניכם באופן שווה או באופן עליו תחליטו. בכל מקרה, בהסכם הגירושין, במקרה של חשש שכזה, אני מציעה כי יתווסף סעיף המבהיר את החשש ולמען הסר ספק ובוודאי שבהסכם לא יירשם מפורשות כי לא יהיו תביעות בעתיד אלא בכפוף להוראה המדברת על חלוקה עתידית במידה ויתגלו נכסים נוספים. להבהרות וייעוץ נוסף את מוזמנת להתקשר עמי – 0545636388 - ואשמח לסייע.

מני

שלום, אני קורבן מהכיוון השני, מה עושים, האם יש פסיקה, לגבי טענה ששימוש בפיקדון לצורך סילוק אשראי מוגדל כתוצאה מהמשכות תקופת פירוד עם מזונות זמניים גבוהים ... מבקשים להציגו כהברחת נכסים ... כיצד אמור אדם להתקיים כאשר פתאום הוא אמור לממן הוצאות שפעם מומנו ע"י שתי משכורות ועוד לשלם מזונות אישה והוצאות הכרוכות בגירושין (כבר 5 שנים), האם יש פסיקה בנושא? אודה לכם על עזרה ... למרות שאני לא קהל היעד של המאמר ...

עו"ד רינה פוליטי

מני שלום ככלל כאשר אתה מחוייב במזונות הרי שבאותו מועד אתה מצוי כבר אחרי המועד הקובע ולפיכך הכספים הנצברים לזכותך באותו מועד שלך והכספים שאתה מוציא לאחר מועד זה אינם מעניינו של הצד השני. לפיכך, לא נראה כי במצב דברים כזה אתה "מבריח נכסים" ואולם בטרם תשלומים מתוך החשבון המשותף עליך לדאוג כי יש סיכום לגבי אותו מועד קובע. אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות