שרית

השתתפות הגרוש (אב ל-4) בהוצאות משכנתא לאחר הגירושין

שלום רינה רציתי לדעת אנו זוג עם ארבעה ילדים בהליכי גירושי נשואים 20 שנה ןלנו דירה שרשומה על שנינו ובעלי אינו מעוניין להשאירה אפילו תקופה קצרה עבור הילדים לכן היא תימכר ברצוני לדעת אם אני אקנה דירה קטנה מהסכום שישאר לי אחרי החזרת המשכנתא לבנק האם הוא צריך להשתתף בהוצאות המשכנתא שאצטרך לקחת?? אם כן כמה? הוא פשוט לא מוכן שלם יותר מסכום המזונות שנקבע 4000 ש"ח (ילד אחד מעל גיל 16) תודה רבה

רינה פוליטי, עו"ד

שרית שלום ככלל, לעתים קרובות רואה בית המשפט את תשלום המשכנתא כחלופה רעיונית לתשלום דמי השכירות ועל כן, יכול שבית המשפט, ככל שהסכום יהיה הגיוני ובלתי מופרז יפסוק 30% מתשלום המשכנתא ומהוצאות המדור (כך הפסיקה באשר לילד אחד) אגב כך אציין כי סכום של 4,000 ש"ח לילד אחד זהו סכום שנקבע בנסיבות מיוחדות. אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות. בברכה ובהצלחה.