איתי

בעלות/זכות/חזקה על דירה במקרה של גירושין

אני ואשתי נשואים זה עשרים שנה ומתגוררים בדירה שרשומה על שם הוריי מתחילת הנישואין.האם לאישה יש זכויות או בעלות או חזקה על הדירה במקרה של גירושין.במילים אחרות מהן זכויותיה בדירה.בבעלותנו דירה שאותה אנו משכירים ועל דירת הוריי לא משלמים שכירות.אשמח לקבל את תשובתכם ובמקרה של חזקה מה עליי לעשות כדי למנוע זאת למקרה עתידי

עו"ד רינה פוליטי

איתי שלום ככלל ככל שהדירה נרכשה בטרם הנישואין, ובוודאי כאשר היא רשומה על שם הוריך הרי שלאשתך לא יהיו זכויות עליה בעתיד. ועולם - לכל כלל יש יוצא מן הכלל. ככל שאשתך השביחה את הנכס, הרחיבה או עשתה כל פעולה אשר יש בה כדי לייצר כוונת שיתוף הרי שיכול שבית המשפט בהחלט ייקבע כי יש לה חלק בזכויות אם בדרך של השבת הכספים ואם בכל דרך אחרת שתימצא לנכון בנסיבות העניין. כמו כן, ככל ששילמתם הלוואה עבור הדירה או משכנתא יכול שתחוייב להשיב את המחצית. למקרה עתידי הייתי ממליצה שלא להתגורר בדירת הוריך ולעשות שימוש בדמי השכירות כדי למצוא קורת גג חלופית. לכל מקרה, אעמוד לרשותך לצורך הבהרות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חלוקת רכוש ואיזון משאבים