גלית

אמורה לקבל כספי מתנה ולא מעוניינת שהכסף יתחלק עם בן הזוג

שלום, אני ובן זוגי חיים כידועים בציבור מזה 10 שנים. יש לנו שתי בנות. בבעלותנו המשותפת דירה, אבל לכל אחד מאיתנו חשבון בנק (משכורת) משלו וההוצאות יורדות משני החשבונות (לא באופן שווה). אימי רוצה להעביר אליי סכום כסף שאיני רוצה שיתחלק בין שנינו. מה עליי לעשות? בתודה מראש, גלית

עו"ד רינה פוליטי

גלית שלום. הייתי ממליצה להכניס את הכספים לתוך חשבון נפרד שאינו משמש לצרכים המשותפים של הבית וגם מחשבון זה לא להוציא כספים שישמשו ישירות את הבית שאז יכול שתהיה כוונת שיתוף. לחילופין אם מדובר בסכום כסף גדול הייתי ממליצה לערוך הסכם בטרם קבלת הכספים. אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות בהצלחה. רינה פוליטי, עו"ד

גלית

תודה רבה! מדובר על סכום של מעל 300.000 ש"ח. האם היית ממליצה בכל מקרה לערוך הסכם?

עו"ד רינה פוליטי

מדובר בסכום גבוה ועל כן, בהחלטה נראה לי נכון וראוי לעגן סכום זה בהסכם, והכל בכפוף לנסיבות היחסים שביניכם. הייתי מציעה שתקבלי ייעוץ פרטני.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חלוקת רכוש ואיזון משאבים