משה

משמעות האיזון בחוק יחסי ממון - המשך

בענין האיזון השבת לי : "ליורשים יש זכות מלאה להגיש תביעה באשר לזכויותיו הכספיות והרכושיות של הנפטר אצל האישה ולהכניס זכויות אלה למעגל הירושה אותה ציווה." זאת אומרת שלא מספיק שאנו כיורשים נטען לזה בכתב ההגנה לתביעה שהאשה תגיש כנגדנו לגבי קבלת מחצית מרכוש הנפטר מכח חוק יחסי ממון, או שאנו כיורשים נצטרך להגיש גם תביעה נפרדת כלפיה לקבלת מחצית מרכושה ונכסיה? דבר נוסף שחשוב לי: שאלתי ולא השבת לי לענין זה : "לפי החוק גם נכסיה היו צריכים לעבור מחצית לבעל אילו היה בחיים.ולמעשה כעת צריכים לעבור ליורשים. אך אם אין לה נכסים יוצא שהיא תקבל מחצית מנכסיו והיורשים לא יקבלו ממנה דבר- כי אין לה כלום. אז מה המשמעות של האיזון של החוק? ומה עושים במצב כזה שבו לאשה עצמה חוץ ממקרקעין (שממילא רשומים מחצית על שמה ומחצית על שם הנפטר) אין כל רכוש אחר וכספים. מה עושים כדי למנוע שהיא תקבל מחצית מהנכסים שלו שהרי אנו לא יכולים לקבל דבר ממחצית הנכסים שלה כי אין לה כלום? אז מה המשמעות של האיזון של החוק במקרה הזה שהרי אין איזון ואין צדק במקרה כזה?

עו"ד רינה פוליטי

משה שלום. לצורך מתן מענה יש לראות את צוואת המנוח וכן לבחון את החיים המשותפים עם אותה אישה. אני מציעה כי תפנה אלי ישירות ואשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות. מכל מקום שימת לבך שייעוץ משפטי ו/או הכוונה ניתנת בהתאם לצד אותו אתה מייצג. החוק והפסיקה היום אינם חד משמעיים וניתנים לפרשנות ואולם הם נותנים מתווה לחלוקת הרכוש (בין אם בחיים ובין אם לאו). אשמח, כאמור לעמוד לרשותך