משה

בענין שאלת איזון משאבים וחלוקת הירושה מכוח חוק יחסי ממון

לעו"ד פוליטי, תודה על התשובה. אנחנו כפי שעולה משאלתי בצד של היורשים עפ"י הצוואה. אך לא השבת לי מה משמעות האיזון כאשר לאשה אין נכסים פרט למקרקעין (שמחצית רשום על שמה ומחצית על שם הנפטר). האם אז בכל זאת יעשה איזון משאבים והחלוקה תהיה חצי חצי למרות שהאשה תקבל מכח חוק יחסי ממון יותר ממה שתיתן לנפטר (ליורשים) מכח חוק יחסי ממון? אודה לתשובה ברורה. וככל שיש לך הפניה לפסקי דין או חומר בענין אשמח לקרוא כדי להבין.

עו"ד רינה פוליטי

משה, אכן, כלל הזכויות הנצברות על ידי בני זוג הם אלה שניתנות לחלוקה, וכך הוא כאשר רק צד אחד רשום כבעל הזכויות הן הכספיות והן הרכושיות. על האישה לעתור בסעדים מתאימים לבית המשפט על מנת לזכות בחלקה - ככל שיש כזה. בעיני המחוקק הצדק הוא שכאשר שני בני זוג צברו יחדיו רכוש, בין אם הוא רשום על אחד מהצדדים ובין אם לאו ובלבד שזכויות או רכוש זה לא הובא בטרם הנישואין - יחלקו בו הצדדים בחלקים שווים. מאחר ומדובר בפורום איננייכולה ליתן לך ייעוץ משפטי באמצעות פורום זה מעבר לפירוט שפירטתי בתשובותי אליך. מקווה שסייעתי.