ענת

סגירת חובות בחשבונות משותפים בגין גירושין

שלום רב מה עליי לעשות אם בהסעם הגירושין סוכן שהחשבונות המשותפים שהיו לי ולבעלי לשעבר יסגרו ויחולקו החובות שווה בשווה ביננו. אך הגרוש לא ניגש לבנק לחתום על סגירת החשבון ולקחת על עצמו את חלקו בחובות. אני משלמת לבד את החובות כבר מספט 2014.... וגםא אינו משלם מזונות. מה לעשות ??

עו"ד רינה פוליטי

ענת שלום משאלתך עולה כי בעלך לשעבר אינו עומד בחיוביו בהתאם להוראות הסכם הגירושין ועל כן, יש דרך לאכוף את ההסכם. כל סכום ששילמת בגין החובות המשותפים, הרי שאת זכאית לגבותו מבעלך, לרבות באמצעות לשכת ההוצאה לפועל. גם לעניין תשלום המזונות - לשכת ההוצאה לפועל היא הכתובת למימוש זכויות ילדייך. אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות. בברכה רינה פוליטי, עו"ד