אביבית

כספים שנפדו מקרן השתלמות לפני מועד הקרע

האם קרן השתלמות שנפדתה במלואה לפני מספר שנים במהלך הנישואין מצד האשה לחשבון בנק משותף, האם הבעל כעת במועד איזון המשאבים זכאי לקבל חצי מכספי הקרן ? או שמבחינת החוק, אם נפדו לחשבון המשותף הרי שהבעל כבר נהנה מהכספים ולכן לא מגיע לו כעת כלום ?

עו"ד רינה פוליטי

אביבית שלום. תשובתך מצויה בגוף השאלה, אם אכן הכספים של קרן ההשתלמות נפדו לחשבון המשותף ונעשה בהם שימוש לצרכים המשותפים, הרי שלא ניתן לאזן קרן זו. יש לבחון האם הכספים לא הוברחו לחשבון אחר. בדרך כלל מי שעושה את האיזון הוא אקטואר או מומחה שבוודאי ידע לבחון האם מדובר בכספים שהוברחו אם לאו.