אבי ר

פינוי בינוי - היטל השבחה

רקע: אני בעל דירה בבניין בין 4 קומות עם 22 דיירים ויש 5 בתים כאלו - סה"כ 110 דירות ומציעים לנו פינוי בינוי, המתחם בתל אביב. באם אני חותם לקבלן על פינוי בינוי והוא מתחיל בהליך של שינוי תב"ע, כמובן שינוי התבע לוקח כמה שנים . 1. אם אני רוצה למכור את זכותי בנכס (לאחר החתימה) האם אני צריך לשלם היטל השבחה בגין הזכיות שניתנו על התבע החדשה ואם היא בתהליך ולא אושרה עדיין ? 2. מה גובה היטל ההשבחה והאם הוא יחסי לגודל הדירה שאני מקבל או ביחס לזכויות שמקבל הקבלן בגין התבע החדשה (מכפל של פי 4 ממספר הדירות היום במתחם)? 3.האם בכלל הקבלן יאפשר לי למכור את הנכס מיום שחתמתי לו ?

עו"ד צ'יקו אברם

תשובות לשאלותיך אמורות להיות בהסכם פינוי בינוי מול היזם. סביר שתקבל דרישה לתשלום היטל השבחה לאחר אישור התב"ע בגין תכניות שהשביחו את הנכס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי