פנחס ש

חתימת נון שופ לפינוי בינוי

שלום וברכה בעקבות כך שכרגע אנו מתחילים בתהליך פינוי בינוי ברצוני לשאול כמה שאלות א ממתי נכנס לתוקף החתימה על נון שופ, האם משעת החתימה של כל דייר, או ממתי שהיזם אוסף כמות מסוימת של חתימות? ב אם חתמו רוב של 35% ליזם מסוים, האם רשאי הדייר שחתם ליזם אחר קודם לכן, להצטרף ליזם השני? ג אם במעמד החתימה הטעה הנציג את הדייר שהוא יכול לחתום לשני יזמים שונים, החתימה תקפה? ד האם צריך להיות כתוב בנון שופ סעיף שאוסר על הדייר לחתום ליזם אחר, או שגם אם זה לא מוזכר בנון שופ, אסור לו לחתום לדייר אחר? בתודה מראש.

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, אני מניח שאתה מתכוון להסכם "נון שופ" / "הסכם לארגון עסקת פינוי בינוי" שהוחתם ע"י "מארגן", בהתאם לחוק התחדשות עירונית (הסכמים לארגון עסקאות), תשע"ז-2017, אך תשובתי נכונה גם אם נקשרת בהסכם "נון-שופ" עם היזם עצמו. לפיכך, אענה על שאלותייך ע"פ סדרם: א. ההסכם נכנס לתוקף מיום חתימו. ב. ע"פ הבנתי, כל מהות הסכם ה-"נון-שופ" הינו אי התקשרות עם יזם אחר. יש לבדוק בעיון את הוראות ההסכם. ג. מדובר על פגמים בכירתת חוזה ובעילות לביטול חוזה ע"פ דיני החוזים. יש להניח כי תצטרך להוכיח טענה זו בפני היזם ו/או הליך משפטי, ככל שיהיה. ד. ראה תשובתי לסעיף ב' לעיל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי