רותםנ

דירה ריקה פינוי בינוי

יחידת מגורים בפינוי בינוי נחשבת יחידת מגורים- דירה או חלק מדירה המשמשת למגורים לרבות למגורי המחזיק בה ואשר שימשה למגורים כאמור במשך תקופה של שנתיים רצופות לפחות, סמוך פני מתן לצו ההכרזה על המתחם לפני סעיף 33א לחוק התכנון והבנייה או לפי סעיף 49 כח דירה ריקה במשך מספר שנים עקב סכסוך ירושה ולאחרונה ניתן צו ההכרזה על המתחם לפני סעיף 33א לחוק התכנון והבנייה או לפי סעיף 49 כח ולכן הדירה לא נחשבת יחידת מגורים כי לא גרו בדירה שנתיים רצוף בסמוך להכרזה האם ניתן לקבל פטור ממס רכישה ביחידת מגורים החדשה? האם ניתן לקבל פטור ממס שבח על הדירה שנמכרת ליזם? האם ניתן לקבל יחידת מגורים חילופית בזמן הפינוי בינוי או שכירות בזמן הפינוי בינוי?

עו"ד ג'סטין בן חמו

שלום רב, לעניין דמי השכירות - הסכם הפינוי בינוי שנחתם ביניכם לבין היזם אמור לכלול הוראות לגבי מתן דמי שכירות בתקופה שבין פינוי הדירה המקורית לבין מסירת דירת התמורה החדשה (לרבות אופן הערכת דמי השכירות, מועדי התשלום, ערבות בגובה דמי השכירות הכוללים וכו'). לעניין סוגיות המס - מומלץ להתייעץ עם יועץ מס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי