ליאת

כתב תביעה עקב תמא 38

שלום רב, בבניין בו אני גרה לאחר שנים רבות של דיחויים למינהם ,החלו בשיפוץ תמא 38 .והיום קיבלתי במכתב רשום, כתב תביעה מהבניין ליד, 2 דיירים משם תובעים את דיירי הבניין שלי כולל אותי ואת קבלן השיפוץ , לירידת ערך דירותיהם. הם טוענים שהשיפוץ שמוסיף בבנין שלנו 2 קומות למעלה יסתיר להם את הנוף שלהם ועוד מטרדים למינהם, הם גרים בפנטהאוס, ולכן תובעים אותנו בכ 350 אלף שח, מה לדעתכם עליי לעשות ? והאם יש להם סיכוי לקבל את דרישותם , מה החוק אומר לגבי זה? אודה ליעוץ , מה עליי לעשות כרגע עם התביעה. תודה מראש, ליאת

עו"ד שי אליאב

הבסיס הנורמטיבי לתביעתם הוא סעיף 197 לחוק התכנון והבניה המאפשר קבלת פיצוי בגין ירידת ערך הדירות בשל תוכנית פוגעת. ישנם תנאים רבים להצלחה של תביעה מסוג זה וצריך לראות האם התביעה במקומה בעניינכם. את התביעה מגישים כנגד הרשות המקומית, אשר מצדה דואגת להיפרע מהנהנה מהתוכנית הפוגעת. יש לראות מה החוזה שלכם אומר במצב זה - אם מנוסח היטב, היזם יישא בכול ההוצאות שיהיו קשורות בתביעה זו.

יגאל שלו יזם פינוי בינוי

בדרך כלל התוכנית לפני שהיא מאושרת היא נמצאת בהפקדה להתנגדיות ,ולכן צריך לבדוק האם הם הגשו התנגדיות במידה ולא אז תביעתם תדחה על הסף במידה וכן הגישו ובכל זאת תביעתם נדחתה ע"י הועדה המקומית לצרף אותם כמשיבים והכי חשוב לקחת עו"ד שמתמחה בנושא של פינוי בינוי ותמ"א 38

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי