אדי

מס שבח

שלום שי ניצלתי את הפטור על מכירת דירתי ב2012 היות ומחירה היה גבוה מהפטור של צו השעה. כרגע ישנה הצעה לתמ"א 38/2 על דירתי השניה מה החוק קובע לגבי מס שבח. או שהקבלן לוקח על עצמו.

עו"ד שי אליאב

יש לענות לשאלה ביחס למצב בו נתון הפרויקט ובמסלול הפטור אותו מבקש היזם. בהנחה והשתמשת כאמור בפטור וטרם חתמתם על החוזה, החל מחודש הבא ניתן להשתמש בפטור לפי תיקון 74 לחוק מיסוי מקרקעין. אם כי המדובר בפטור "נכה" שלא בטוח שיזם ירצה להשתמש בו (הוא לא נותן פטור על מלוא היקף הזכויות). ככלל היזם לא לוקח על עצמו חבות במס של דייר באופן פרטני, יש לכך השלכות מיסויות וכן פגיעה בשוויון שבין הדיירים. יש לדון בענין עם היזם בעניין ולגבש מתווה פעולה.

אדי

תודה על תשובתך. מה לגביי חוק מיסוי מקרקעין סעיף 49 לג 1 שיכנס לתוקף בתחילת 2013.

עו"ד שי אליאב

תיקון 74 האמור בתשובתי הקודמת, הוא שהביא לנו את הסעיף האמור שתחילתו ב- 1.01.13.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי