שלי

הוספת ממד

אני גרה בביניין ישן משנות ה-60.בביניין 11 דירות שחלקן מושכרות.הדיירים חסרי אמצעים,הביניין מוזנח,קשה למכור.נימצא במיקום טוב בעיר. אין שום יוזמה לקידום הביניין.האם המפקח על המקרקעין יכול לעזור במהלך כלשהו?

חיים פרטוש, עו"ד

המפקח אינו רלוונטי למצב אותו את מתארת בשאלתך. אם הדיירים חסרי אמצעים (ולרוב אף אם הינם בעלי אמצעים)כדאי למצוא יזם אשר יוכל ליטול על עצמו את מימון הפרויקט (חיזוק הבניין, הוספת ממ"דים, הוספת מעלית וכו'). יזם המבצע פרויקט כאמור מממן את עלות הפרויקט כנגד קבלת זכויות בניה במסגרת פרויקט מסוג תמ"א 38 על תיקוניה וזאת בדר"כ ללא כל הוצאה מכיסם הפרטי של הדיירים. כמובן שרצוי להתייעץ עם עו"ד לקבלת התייחסות מעמיקה יותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי