לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שוכר דירה

בעל הבית לא סיפר על תמ"א 38 לפני חתימת החוזה

שלום, סגרתי חוזה שכירות לפני שנה ואני מתגורר בדירה כשנה, לפני חודש וועד הבית פירסם בעלונים מודבקים שסוף סוף מצאו קבלן שיבצע תמ"א 38 בבניין. בעל הבית לא דיבר על זה ואיו שום סעיף בחוזה שמדבר על תמ"א 38, החוזה הוא ל3 שנים עם אופצייה לשנתיים, חיפשנו משהו ארוך טווח. אני יודע שאני יכול להפר את החוזה בגלל התמ"א, אבל למה שאעשה למשכיר את החיים קלים, מי יפצה אותי על הובלה, זמן, גנים ובית"ס לילדים. אני מרגיש שבעל הדירה לא פעל בתום לב. אם אבחר להישאר בדירה ולתבוע או להגיע להסכמה עם המשכיר זה לא פועל כנגדי ? כי שופט יכול לשאול למה לא עזבת את הדירה, למרות שאני לא עוזב כי זו התאבדות כלכלית מבחינתי לחפש שוב דירה. תודה

עו"ד שי אליאב

לא בטוח שהבנתי את השאלה. רצוי להגיע להסדר עם בעל הדירה.

שוכר דירה

השאלה היא, מה כדאי לי לעשות: 1) לחכות שהתמ"א תתחיל ולנסות להגיע להסדר עם בעל הבית 2) אם 1 לא יצלח והתמ"א תתחיל אז לתבוע את בעל הבית 3) לעזוב את הנכס ולהשתמש בקיום התמ"א כסיבה לביטול חוזה, למרות שאז אף אחד לא מפצה אותי על ההובלה, חיפוש הדירה, עוגמת נפש

עו"ד שי אליאב

אופציה 1 ראויה בעיני. הזכות לתבוע תמיד אפשרית, אך כפופה לתום לב היעדר שיהוי וכיו"ב. במקרה של ביטול חוזה עקב הפרת אחד הצדדים, הצד המופר רשאי לתבוע את נזקיו, יהיו אשר יהיו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי