לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חי

שינוי תשריט לאחר חתימה על חוזה מותנה

שלום רב ותודה מראש! רכשתי דירה חדשה בפרויקט תמ"א 38 שעדיין לא קיבל היתר סופי. שתי שאלות: 1. נאמר לי בעל פה (ברשותי הקלטה) שההיתר הסופי יתקבל תוך שבוע - שבועיים, בפועל עברה שנה וחצי ועדיין אין היתר. יש לציין כי בחוזה חתמתי על סעיף שאני יודע שהעסקה מותנית בהיתר ללא הגבלת זמן. האם יש עילה לתביעה על הטעייה (בעזרת ההקלטה)? 2. לאחרונה, הקבלן נתבקש לשנות את התשריט ע"מ לקבל היתר - התשריט עליו חתמתי בחוזה - ולהוריד קרוב ל 30 מ"ר במרפסות. בחוזה כתוב שבמקרה שהיתר הבניה יהיה לאי שביעות רצון הקבלן - אני אהיה זכאי לבטל את החוזה ולקבל את כספי בחזרה אך ללא שום פיצוי. האם הסעיף חוקי? או שבאם אני מבטל אני יכול לתבוע פיצויים? כמו כן האם ניתן לבטל, לקבל את כספי ורק לאחר מכן לתבוע? אשמח לכל התייחסות, התייאשתי מתשובות רבות ומגוונות שענו לי.

עו"ד שי אליאב

1. חוק החוזים מחייב את הצדדים לנהל מו"מ בתום לב. בעסקת רכישה מקבלן חל גם חוק המכר (דירות) שמגדיל ומעמיק את זכויות הרוכש ביחסים מול הקבלן. ההקלטה אינה הכרחית, אך בוודאי תעזור במישור הראייתי. 2. חוזה יכול לקבוע פיצוי מוסכם ויכול גם לשתוק לעניין זה. אין הדבר מונע את הזכות להוכחת נזקים. ככל שנגרם נזק, תוכל להגיש תביעה ותידרש להוכיח את הנזקים שנגרמו. ככלל ניתן לבטל ולאחר מכן לתבוע. רצוי שיאמר בכתב כי כל הזכויות שמורות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי