שולה

בעיה במכירת דירה שיש עליה פו"ב

להלן מצב שכיח בפו"ב: - היזם נותן ערבות חוק מכר על הדירה העתידית - הפרוייקט עדיין לא התקדם - הדייר מוצא קונה לדירתו - הקונה הולך לבנק למשכנתאות - הבנק מסרב לתת משכנתא כנגד ערבות חוק מכר שיש למוכר מהיזם, ורוצה ערבות אוטונומית - היזם לא יתן אוטונומית כי זה לא מקובל בפו"ב (כך הבנתי) מכאן שהדייר כבול ליזם ולא יוכל למכור את דירתו לעולם.... ורק לקוות שהפרוייקט יתקדם (סיכוי נמוך כידוע) 1. מה הפתרון המקובל, כלומר מה דורשים מהיזם בהסכם ? 2. אם הדייר מסרב לחתום על ההסכם האם העילה הנ"ל טובה מספיק אם יתבע לאחר הגעה ל 80% חתימות ? תודה מראש על תשובתך המלומדת!

עו"ד שי אליאב

ככלל היזם לא יכול ואסור שיגביל מכירות. כל שחשוב הוא שהקונה יכנס בנעילי המוכר לעניין התחייבויות הפרויקט. לגבי ענין הערבות - בנק הקונה, לצערנו ירצה ערבות אוטונומית שהיא יקרה יותר (ראה מאמר שלי בנושא - "הבנקים הסרבנים החדשים". הפשרה היא בכך שהקונה ישא בעלות העודפת של הערבות האוטונומית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי