משה

אין לי כסף לערובה בצו מניעה. אוכל אחר כך לבקש צו הריסה?

הגשתי בקשה לצו מניעה על פלישה לשטח פרטי (חניה) בתמ"א. המפקחת רוצה להכריח אותי ואמרה בגלל חניה פרטית לא עוצרת פרויקט. אין לי חצי מליון. האם אני עדין זכאי לבקש צו הריסה אם יבנו?. ההליך הרגיל נמשך, מה יפסקו. הרי אי אפשר להכריח אדם להחליף מקום חניה. שופט יכול לצעוק אבל לא לכתוב בפרוטוקול או בהחלטה שהוא שולל זכות קניין. מעניין למה לא דורשים מהם לשנות תוכנית (אפשרי).

עו"ד שי אליאב

מדובר בסוגיה לא פשוטה שיש בתוכה דיון פילוסופי שלם על זכותו לקנין. המרחב הפרטי מול הציבורי. ישנה פסיקה עניפה שקובעת כי זכות הקנין בבית משותף היא אינה אבסולטית ועשויה לעיתים לשגת לעומת אינטרסים אחרים של הקולקטיב. יש לכך שני מישורים נפרדים: א. הליך תכנוני - למול הועדה המקומית. ככול שינתן היתר לבניה, אין בסיס לצו הריסה. מישור קנייני - ככל שהמפקחת דוחה את הטענות שלך, יש לכך הכשר קנייני לנטילת שטח החניה ומתן חניה חלופית. כמובן שאתה זכאי להגיש ערעור.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי