אריאל שי

בניין שאינו רשום כבית משותף ולא יהיה ניתן בעתיד לרשום אותו כבית משותף - האם יקבל אישור עקרוני לפינוי בינוי

מדובר בחדרה בגוש 10034 א. על חלקה 405 בנויים 2 בניינים ובכל אחד 6 דירות שניבנו בשנת 1963. ב. בעלי החלקה הרשום הינו מר אלכסנדר אהרונסון ז"ל. ג. חוכרת החלקה הרשומה הינה חברה בע"מ –"הנכס ברח' הנשיא (חדרה) ח.פ. 510320716.שנמחקה. ד. דיירי הדירות קיבלו מעמד של חוכרי מישנה ל-250 שנה. ה. אין רישום וחלוקה הצמדה של הרכוש המשותף (גג, גינה, חניה...) למי מחוכרי המשנה. סעיפי פרק ו'1 לחוק המקרקעין לא ישים כי אין ראייה שבעלי הקרקע ייעדו (עפ"י מבחני הפסיקה) את השטח המשותף לחלוקה ו/או הצמדה בין חוכרי המישנה.

עו"ד שי אליאב

מדובר בשאלה מאוד ספציפית שראוי להיפגש ולדון אותה לגופה. ברמה העקרונית בפינוי ובינוי נלקח מתחם ואלר מכן נרשם צו בית משותף הקשור בבניינים החדשים

אריאל שי

אולי לא היגדרתי מספיק טוב, אבל הרכוש המשותף שייך לבעלים הרשום ולא לחוכרי משנה של הדירות? ולכן בית משותף לא נרשם כי לא זאת היתה כוונת בעל המתחם שבינתיים נפטר ושמו מופיע בטאבו כבעל החלקה והחברה החוכרת כבר נמחקה בגלל חוסר פעילות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי