פנחס

אחוזי חתימות בפרויקט

יש שני בנינים צמודים. מגיע יזם ומציע פרויקט של פינוי והריסה על שטח שני הבנינים. בבניין הראשון ישנם 100% חתימות ובבניין השני יש 75% חתימות והשאר מתנגדים. 1.האם הייזם יכול לטעון שיש לו רוב של 80%? 2.בשני הבנינים ראיתי שהיזם רשם לטובתו הערות אזהרה. האם הדבר מקובל שיזם רושם לעצמו הערות אזהרה עוד לפני שיש 80 % חתימות בבניין השני ?

עו"ד שי אליאב

לגבי רוב דרוש, צריך לדעת את מהות העסקה. האם מכוח פינוי ובינוי או מכח תמ"א 38 במתווה הריסה. לגבי הערות אזהרה - זה ענין מסחרי שנקבע בהסכם

פנחס

מדובר בתמא הריסה ובנייה . אם בבניין השני (גוש חלקה שונה) יש רוב רק של 75% והוא לא עבר את ה-80% אז הוא תקוע ולא יכול להגיש בקשה להיתר בנייה במסגרת תמא הריסה ובנייה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי