ציפי

הערת אזהרה בפרויקט תמ״א הריסה

מתי מותר ליזם לרשום לדיירים הערת אזהרה? האם מיד עם חתימה על ההסכם, או רק לאחר קבלת היתר הבנייה? ובכלל מדוע חותמים על הסכם עוד לפני שיש היתר בניה, הרי זה כמו להתחייב ליזם לפני שיש לו תוכניות מאושרות, וכאילו קנינו דירות על הנייר?

עו"ד שי אליאב

מועד רישום הערת אזהרה הוא נושא טעון שמשתנה מפרויקט לפרויקט. יש לעיתים שרושמים מיד עם החתימה על החוזה ויש שרושמים במועד ההיתר. מה שבטוח צריך כי עוה"ד בעלי הדירות יחזיק ייפוי כוח ובקשה למחיקת הערת האזהרה למקרה הצורך. לא ניתן לקדם היתר טרם הסכם מאחר שהיזם לא יקדם פעולות תכנון ללא ביטחון. עם זאת ההסכם צריך להיות ברור לגבי התחייבויות היזם, לרבות לגבי אבני דרך ולוחות זמנים, ובמקרה של הפרה ההסכם עשוי להתבטל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי