גיל ליידנר

מכירת דירה שהתקבלה בעסקת תמ"א 38(2)

שלום רב, ברשותי וברשות אחותי (50% כ"א) דירה בבניין שעתיד לעבור תהליך של תמ"א 38/2. את הדירה ירשנו מהורי. זאת הייתה הדירה היחידה בבעלותם. אני ואחותי נהיה מעוניינים למכור את הדירה העתידית שאקבל בשוק החופשי (לאחר קבלת טופס 4). האם נהיה זכאים לפטור ממס שבח על דירה שהתקבלה בירושה?

עו"ד שי אליאב

אתה צריך להפנות את השאלה לפורום מיסים. כבר בקצרה אציין כי ככול והאם עמדה בתנאי הפטור במותה, הייתה זו דירתה היחידה ולא מכרה דירה ב- 4 השנים שקדמו למותה, אתם אמורים להיות זכאים.

שי

על פי הידוע לי, לא יינתן פטור ממס שבח במכירת דירת ירושה עפ"י סעיף 49ב(5) לחוק מיסוי מקרקעין לדירה אשר נהרסה ונבנתה במקומה דירה חדשה בפרוייקט תמ"א 38/2 או פינוי בינוי, מאחר והזכות בידי היורש מהווה זכות אחרת ולא אותה הזכות שהייתה בידי המוריש.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי